Przepisy z Letniego Gotowania
Na ostatnich zajęcia letniego gotowania powstały przysmaki wg poniższych przepisów:
Brusceta z pomidorami
Składniki:
Bagietka 1 szt
Bazylia kilka listków
Pomidor 400g
Cytryna 1 łyżeczka
Czosnek 2 ząbki
Oliwa z oliwek 50ml
Sól, pieprz do smaku
Bagietkę pokroić na plastry, posmarować i opiec w piekarniku na złoty kolor, pomidory pokroić na kostkę, dodać sok z cytryny, sól, pieprz. Wyłożyć na podpieczone plastry bagietki, udekorować bazylią. Podawać gorące.
Torcik z bezą i czerwoną porzeczką
Porzeczka 400g
Beza 10 szt
Ser twarogowy 300g
Spody waflowe średniej wielkości 6 szt
Cukier do smaku
Cytryna 1 szt
Cukier waniliowy 1 łyżeczka
Ser wymieszać z cukrem waniliowym, dodać cukier, sok z cytryny oraz skórkę z cytryny tak przygotowaną masę rozsmarować na waflach, udekorować czerwoną porzeczką. Na wierzch kładziemy połamane bezy. Podawać schłodzone.
Życzymy smacznego 🙂