Przepisy z Letniego Gotowania

Na ostatnich zajęcia  letniego  gotowania powstały przysmaki wg poniższych przepisów:

Brusceta z pomidorami

Składniki:

Bagietka 1 szt

Bazylia kilka listków

Pomidor 400g

Cytryna 1 łyżeczka

Czosnek 2 ząbki

Oliwa z oliwek 50ml

Sól, pieprz do  smaku

Bagietkę pokroić na plastry, posmarować i opiec w piekarniku na złoty kolor, pomidory pokroić na kostkę, dodać sok z cytryny, sól, pieprz. Wyłożyć na podpieczone plastry bagietki, udekorować bazylią. Podawać gorące.

Torcik z bezą i czerwoną porzeczką

Porzeczka 400g

Beza 10 szt

Ser twarogowy 300g

Spody waflowe średniej  wielkości 6 szt

Cukier do  smaku

Cytryna 1 szt

Cukier waniliowy 1 łyżeczka

Ser wymieszać z cukrem waniliowym, dodać  cukier, sok z cytryny oraz skórkę z cytryny tak przygotowaną masę rozsmarować na waflach, udekorować czerwoną porzeczką. Na wierzch kładziemy połamane bezy. Podawać schłodzone.

Życzymy smacznego 🙂

 

Może Ci się również spodoba